Koolmonoxide - De sluipmoordenaar!

Sinds 1 juli 2022 is het voor huiseigenaren verplicht om op elke bewoonde verdieping van het huis minimaal 1 rookmelder te hebben. De inhalatie van rook is doodsoorzaak #1 bij brand. Het overgrote merendeel van de slachtoffers die bij een brand vallen, sterven door rookinhalatie en niet door verbranding. Een goed geplaatste rookmelder kan dit voorkomen. 

Er is alleen een nog gevreesdere moordenaar. Niet vanwege het aantal slachtoffers dat deze maakt. Nee, deze moordenaar is gevreesd omdat je hem niet ziet, niet ruikt, niet proeft en geen bewijs in de ruimte achterlaat. Deze sluipmoordenaar sluipt heel langzaam op je af, je wordt er moe van en wordt misselijk, je kan gaan overgeven, je krijgt hoofdpijn en vervolgens slaap je rustig in. Om vervolgens nooit meer wakker te worden. Het voelt alsof je ineens de griep te pakken hebt. Zijn naam? Koolmonoxide, ook wel CO genoemd. Dit geur-, smaak- en kleurloze gas komt vrij bij een onvolledige verbranding, bijvoorbeeld door een niet goed afgestelde CV-ketel. 

In tegenstelling tot brand is acute koolmonoxidevergiftiging eenvoudig op te lossen. Gewoon de ramen en deuren openen, het apparaat dat de CO uit stoot uitschakelen en de ruimte daarna verlaten. Maar… Dan moet u wel weten wat er aan de hand is. U moet wel weten dat deze onzichtbare moordenaar het op u gemunt heeft.

Nieuwe deurbellen en camera's

Veilig met Qeees heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. wij hebben nieuwe deurbellen en camera’s toegevoegd. Met deze nieuwe modellen houd je nog beter oog op wat er rondom uw woning gebeurd. 

Winkelwagen
van € ̶1̶2̶9̶,- voor €65,-