Onderzoek wijst uit: Met videodeurbel aanzienlijk lagere kans op inbraak

Ze zijn steeds meer zichtbaar in het straatbeeld, de slimme videodeurbel. Deze vervangt je normale bel en laat jou zien wie er voor de deur staat. Erg handig wanneer je niet thuis bent en iemand belt aan. Maar zijn er nog meer voordelen? Jazeker! Onderzoek wijst uit dat een videodeurbel de kans op een inbraak sterk verminderd. 

Deurbel Y op muur

25% minder kans op een inbraak

In 2018 is onderzoek gedaan naar het nut van een videodeurbel. De vraag die de onderzoekers beantwoord wilden hebben was "Heeft het hebben van een videodeurbel een effect op het aantal inbraken?" Om deze vraag te beantwoorden is gekeken naar naar een wijk in Almere. In deze wijk werd veelvuldig ingebroken. Er werden in de wijk videodeurbellen geplaatst, waarna het aantal inbraken sterk daalde.

Het plaatsen van een videodeurbel verminderd de kans op een inbraak met 25 tot 48%, afhankelijk van de lokale situatie. Dit geldt niet alleen voor de woning waar de videodeurbel is gemonteerd, maar ook voor de woningen in dezelfde straat. Doordat de videodeurbel een bewegingssensor heeft weet een (potentiële) inbreker dat hij op beeld zal staan. Grote kans dat hij dan liever een andere straat kiest.

 

Ook ideaal voor bewoners met een lichamelijke beperking

Mevrouw Peil is slecht ter been en heeft verschillende medische problemen. Hierdoor is het belangrijk dat familie en de zorg altijd, dag en nacht, bij haar terecht kan. Omdat mevrouw niet naar de achterdeur kan lopen,  heeft ze recent een deuropener gekregen van de gemeente, en kan ze de deur op afstand openen. Dat resulteerde er in dat mevrouw de deur moest openen zonder te weten wie of wat er voor de deur stond. “Ik vond het erg beangstigend om de deur te openen zonder eerst te kijken wie er voor staat. Je hoort zulke rare dingen tegenwoordig.” 

"Ik voel mij weer veilig in mijn eigen huis"

Mevrouw wende zich tot Qeees om te zien wat wij voor haar konden betekenen. Wij hebben onze slimme videodeurbel Y bij mevrouw gemonteerd en deze op stroom aangesloten. Er was nog geen stroomvoorziening voor een deurbel aanwezig. Deze moest dus worden aangelegd. "Dit heeft Qeees heel netjes opgelost.  Ik heb geen omkijken meer naar de deurbel. Geen batterijen die ik moet vervangen of opladen. Ik kan de deurbel gewoon gebruiken waar hij voor bedoeld is. Ik voel mij weer veilig in mijn eigen huis."

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een videodeurbel?

Wij hebben hier twee hele specifieke redenen aangehaald waarom je voor een videodeurbel kunt kiezen. Zelf kan jij vast ook verschillende andere, misschien nog betere, redenen bedenken. Misschien wil je niemand aan de deur missen, zelfs wanneer jij op vakantie bent. Misschien wil je een oogje in het zijl houden op de buurtkinderen die de net geplante roosjes vaak vertrappen. Wat jou reden ook is, kies voor de slimme videodeurbel van Qeees! 

De voordelen van Qeees

Bestel nu met 10% korting bij gebruik van kortingscode ZOMER2022*

* Geldig tot en met 30 september 2022. Kortingscode is alleen geldig bij bestelling van een slimme videodeurbel of slimme beveiligingscamera. Niet geldig bij bestelling van een Camerasysteem WiFi of PoE. Niet geldig in combinatie met andere kortingscodes.

Winkelwagen
van € ̶1̶2̶9̶,- voor €65,-